London

Geplaatst door

Vreezing cold – Sunny dow

London

Vanaf vliegbasis Eindhoven (Welschap) vlogen wij richting London met Rayn-Air. 45 minuten in de lucht en we waren al in desending naar runway 09L/27R. Eenmaal door de security checks heen pakten we de snel bus naar Londen Banks Station. Ons Hostel YHA Oxford street was op loop afstand. Het uitvogelen van de metro was snel gefixed. Wat zit dat nog altijd raar in elkaar. Ik waardeerde mijn Oistercard op en moest deze gelijk inleveren. Mijn card heeft de foto van Kate en William erop staan. Dit was een zeer zeldzame card en moest dus even aan iedereen getoond worden.

De volgende dag zijn we lekker gaan ontbijten in een pub. Onze weg vervolgd naar het centrum van London. Daar zijn we in twee musea’s geweest. Britisch Millitair Museum en het Museum of London. Bijna elk museum in London is gratis te bezoeken of vraagt een kleine vergoeding. Vanuit hier zijn we door gelopen naar het Park Russel Square. Mooi park om even tot rust te komen. Veel sportive mensen en veel groepsactiviteiten rondom sport.

De volgende dag zijn we richting de Big Ben gelopen via Westminster Abby. Helaas mochten we door veiligheid redenen niet naar binnen. De kerk (kathedraal) mochten we alleen zien vanuit de openstaande toegangsdeuren. Daadwerkelijk betreden mocht niet. Onze reis te voet voortgezet naar de London Eye. Die kennen jullie allemaal wel. Reusachtig reuzenrad waar je een mooi uitzicht over London hebt. Onze dag eindigden bij het Royal Festival Hall. Een leuk pleintje waar je lekker kan eten en naar muziek en straat theater kan luisteren en kijken.

Vandaag Camden Lock op het programma. Met de Metro naar Camden Town en waneer je daar boven gronds komt merk je een levendige chaos. Het expressionisme heerst en dat is te zien aan de kostuums. Het gedeeltje Camden Lock is een oud gebied met veel fabriekspanden. Hier zitten nu winkeltjes in met allerlei geinige dingetjes. Hier kun zeker een halve dag rond hangen. Lekker eten, zelfs Dutch pancakes. Helemaal niet duur.

Tower Bridge, Starbucks en Tower of London staan op de route vandaag. We begonnen met een bezoek aan de Tower of London. Hier liggen de kroon juwelen van The Queen. Mooie oude vesting muren met loopgaven erom heen. Doordat dit een erg bezienswaardig plekje is moet je er vroeg bij zijn om niet al te lang in de rij te hoeven staan. Ook dit is gratis toegankelijk. Vanuit hier is het 5 minuten lopen naar de Tower Bridge. Hier moet je wel entree betalen maar dat is niet meer als 5pond. Na een klim met de gids mocht je vrij gaan rondlopen. In de bridge is een glazen plaat gemonteerd zodat je vanuit boven een overzicht hebt op de weg. Op de weg naar beneden wordt er een tentoonstelling weeg gegeven van hoe de brug tot stand is gekomen en wie er aan mee hebben gewerkt.

Het laatste wat we gaan doen deze week is naar Greenwich. Het 0 punt op de breedtegraad van je GPS. Een laserstraal wat de 0 meridiaan aan geeft. Dit geeft ook een mooi uitzicht over London. Met de bootbus zijn we terug gegaan en hebben we onze koffers gepakt.

 136 kijkers,  1 kijkers vandaag

Geef een reactie