Fez

Geplaatst door

Inspirerend…

Fez

Fez in Marokko is de één na grootste stad van Marokko, dit op Casablanca en Marrakesh na.
De oude binnenstad van Fez wordt aangeduid als Medina. Dit deel van de stad Fez staat boordevol historische en monumentale panden. De grootste bloeitijd was er tussen de dertiende en veertiende eeuw. In die tijd werd Fez namelijk tot hoofdstad benoemd in plaats van Marrakech. Uiteindelijk is dit Rabat geworden. De medina van Fez is een doolhof van smalle straten met daarin kleine winkeltjes, marktkooplui, verse producten, kruiden, leerlooierijen, ezels en oude ambachten. Soms lijkt het werkelijk een reis terug in de tijd. Sinaasappelkisten worden op karren met ezels naar hun bestemming gebracht. Op uiteenlopende plaatsen worden de mooiste tapijten geknoopt, worden er rieten manden in elkaar gezet en hakt de slager er lustig op los in zijn kleine winkeltje. Hiertussen bevinden zich nog allerlei bezienswaardigheden, waaronder de koranschool ‘Bou Inania Medersa’, de tuin ‘Jardin Jnan Sbil’, leerlooierij ‘Moulay Abdellah Quarter’ en de moskee ‘Djemaa el Kairaouine’. De geuren en kleuren binnen de Medina van Fez zullen nog lang in je geheugen gegrift staan.

Download file: Wandeling in Marokko.GPX

 137 kijkers,  2 kijkers vandaag

Geef een reactie