Reis door Jordanie

Geplaatst door

1001 Nacht ’t sprookje

Het 1-woord omschrijving

Periode: 15 juli t/m 25 juli | Organisatie: Fox reizen

Amsterdam – Amman | Amman – Jerash – Amman | Amman – Madaba – Mount Nebo – Wadi Mujib | Little Petra – Petra | Petra – Aqaba | Wadi Rum – Amman | Amman – AmsterdamReisroute

de route

In aanloop van de reis naar Jordanië hebben we als groep zijnde, die elkaar nog nooit ontmoet hadden, een plek afgesproken om te verzamelen. Uiteraard was dit de “Starbucks” op Schiphol.
Bordingcall
Na een vlucht van 3,5 uur touchdown op Amman Airport. Na goed en wel geacclimatiseerd te zijn liepen we door Amman om even water in te slaan.

Moskee

We startte met een heerlijke wandeling door de straten van Amman. Liepen door de nauwe straten van de medina (markt) waar leuke kleurrijke kleding tentoongesteld lag. De geur van heerlijke kruiden kwam je tegemoet met de vlagen van de warme wind. We bezochten een moskee. Jerash, een oud dorp op een berg waar de zijde handelsroute door liep. Nog wat oude tekens waren te zien samen met de poort die nog in takt was. terug in het hotel was het heerlijk om even op te frissen in het zwembad.

Medina
Medina

Heerlijk door de straten van Madaba geslenterd. In een local café een heerlijk bakkie pleur gedronken. Man deze mensen weten wat koffie zetten is. Onze toch ging verder door naar Mount Nebo. Een uitkijk punt waar je de omvang van de woeste stenen woestijn kan zien. Hier en daar een verlaten huisje waar in de verte een herder zijn schapen uitlaat. Wadi Mujib, een rivier die uitmondt in de Dode Zee. Vanuit de woeste gebergte van Jordanië. Lekker even natte voetjes halen en afkoelen.

Mount Nebo

Klein Petra is een doorgang door een kloof in de rotsen van de woestijn. Het lijkt veel op de “Petra”. Het is mooi om te zien. Petra op zich zelf is mooi. Door een kleine 30 minuten te lopen door de mooie kloven die door erosie zijn ontstaan. Kom je bij de tempel die in de rots is gekerfd. Hier is ook Indiana Jones opgenomen. een mooie 1001 nacht tafereel. Sprookjes-achtig mooi. Kamelen op de voorgrond, locals op de achtergrond, mooi tafereeltje.

Dode Zee

Aqaba onze rust plaats in de reis. Zelf je eigen plan trekken en er heerlijk op uit gaan. Dit dorpje ligt aan het water met een mooie haven. Vanuit hier kun je mer mooi aangeklede boten de zee op. Wij hebben ervoor gekozen om lekker de plaatselijke keuken te gaan ontdekken. Lekker te gaan shoppen en te genieten wat Jordanië ons te bieden heeft.

Wadi Rum

Na een heerlijke nacht in Aqaba zijn we de bus ingestapt en naar Wadi Rum gereden. Een plek in de zand woestijn waar we zullen gaan overnachten onder de sterrenhemel. De begroeting bestond uit een kopje thee van de locals. De tenten werden ons aangewezen voor de nacht. Met het Diner werden we uitgenodigd voor een traditionele dans te komen bekijken. Het eten was lekker. Kip uit de grond. ’s Nachts heerlijk nar de sterrenhemel kunnen kijken bij het kampvuur. #puurgenieten

Petra

Weer terug in Amman waar we begonnen waren het cirkeltje is rond. Deze nacht worden we op het vliegveld gedropt en zal onze bird het gezelschap weer veilig op de grond van Amsterdam zetten.

 142 kijkers,  1 kijkers vandaag

Geef een reactie